Van de Facebook-pagina: Je bent een Terborgenaar als…je Jacob Spier kent

Hans Huijink Ronde van Gendringen, altijd als laatste finishen, oorlog overleefd, veehandelaar etc etc) leerde mij en tweeling Willemsen, Jos Tangelder en Martin Brus biljarten bij de Waag en onder de Toren. Die heeft wat meegemaakt.

Frans van Embden Ik kan me nog herinneren dat Jacob Spier wielrenner was in de jaren 50. Wie weet dat nog?

Paulien Benraad Weet ik ook nog, lag dan 5 rondjes achter, of zo!!!

Jannien Kroon-Roelofswaard Oude buren! Salomon speelde altijd piano voor mij…. Jacob slachtte altijd kippen achter het huis, bbbrrrr.

Tineke Denekamp Ja dat weet ik ook nog wel… als ik bij jullie was in de tuin 😨😨

Wendy KeanaJan Thijs de Heer Mike Kraaijenbrink Ibe Epskamp Is dit niet die man waar we altijd op zijn hondje moesten passen als hij naar de winkel ging? En die ons altijd achterna zat als we oorlogje gingen spelen. Haha.

Wendy KeanaJan Haha, konden wel altijd geld verdienen als we op zijn hondje pasten bij de winkel. Haha.

Patrick Wolters Jacob de legende, hahaha. Mooie vent idd met zijn wandelstok. Ik kwam er regelmatig thuis als ik bij mijn tante was, twee huizen verder. Kreeg altied van die lekkere snuupkes… Gierig was hij, dat bleek later wel bij het overlijden. Hij had een bult geld op zijn rekening staan!!!

Jurgen Verheij Bij de Boer mocht ie niet met zijn hondje naar binnen. Uit protest piste hij midden in winkel gewoon in de broek. Samen met een collega hebben we hem toen uit de winkel gedragen. Haha wat een kerel was het. Liet iedereen in de winkel zijn boodschappen bij elkaar pakken want ‘hij wist niet waar het allemaal lag’. 😁

Henk Bannink Ik heb met hem in 1994 in het ziekenhuis gelegen. Overdag sliep hij en ’s nachts ging hij aan het spoken. Op het laatst hebben ze hem ’s nachts op een andere kamer gezet. Als hij gewassen moest worden dan schreeuwde hij als een mager varken!!!

Ries Weikamp En moar klagen in de winkel (VS markt) dat bij de Edah het brood goedkoper was… haha

Esther Centen-Kulik Deed ie ook bij Altena en dan met appels van de supermarkt komen..😂😂😂 En daarna kon je de zaak ff ‘luchten’ als hij geweest was, want hij douchte op ’t laatst niet echt vaak. 😆

Carry Lankveld Zeer herkenbaar! Paste in het Terborgse straatbeeld! Mooi!

Mary Polman Jacob was ook een trouw ringrijder met de Terborgse kermis, op de Laan van Wisch toen nog.

Sandra van Balgooi Jacob Spier woonde op Kramersweide en heeft de voorpagina van de krant destijds gehaald met z’n Afrikanen-tuintje. Hihihi

Richard Beijer En Jacob was een eigenwijs ventje. De laatste paar jaar van zijn leven woonde hij in de Wienwaarden achter de St. Jorisschool en had veel problemen met de buurt.

Hans Bennink En aan de Wijnwaarden hing de Israëlische vlag permanent voor de ramen……..Shalom!

Kirsten Toenaé de Rooy Ik zie hem zo nog lopen met zijn hondje…

Jurgen Verheij Jacob Spier, wie kent hem niet? Toendertijd werkte ik bij De Boer in Terborg. Kwam hij met zijn hondje binnen, lijstje met boodschappen bij zich en iedereen maar laten lopen voor hem. Toen kwam de tijd dat hij niet meer met zijn hondje naar binnen mocht. Ik heb hem al eens met een collega de winkel uitgedragen, terwijl hij uit protest van zich af pieste…

Ellen Van Doorn Roes Ik was als de dood voor die man! :S

Marijke Kuiperij Van Embden Hij was een viespeuk, maar zijn broer was een engerd. Wij noemden hem Gendringen en omstreken, omdat hij altijd met zijn stok liep te zwaaien en iedereen sloeg, bah, creepie.

Ellen Van Doorn Roes Hij ook hoor! Haha.

Herman Valk Bij hem moest ik altijd de lotto ophalen, Sofia was al dood. Hij woonde in de Kramersweide. Wij namen de Lotto toen over van de familie Van Wezel; nu weet ik ook waarom. Het was er binnen altijd ca 50 graden, of het nou winter was of zomer. Alles smerig, de tafel vol met kranten. En als je klaar was kreeg je een sinasappel die je dan buiten weer in de vuilnisbak mikte.

Ellen Van Doorn Roes Dat je naar binnen durfde! Mij niet gezien!!!!

Bert van der Pijl Hij heeft nog een lammetje op Koninginnedag aan Koningin Juliana in Soestdijk aangeboden; dat is nog op de tv geweest.

Jannien Kroon-Roelofswaard Wij hebben er een paar jaar naast gewoond. Ben ook mee geweest naar Soestdijk. Moet er niet meer aan denken! Brrrr.

Jannien Kroon-Roelofswaard Salomon was de meest normale van de drie!

Truus van Velze Salomon was ook lastig, Ging je niet snel genoeg opzij, liet hij je zowat struikelen over zijn stokken.

Marjo Steggink-Lamers In zijn jongere jaren zat Jacob altijd op een race-fiets.